In bedrijfstellen

Sinds 2010 – met het van kracht worden van de F-gassen verordening – is het wettelijk verplicht om de koeltechnische montage handelingen aan uw systeem door een servicemonteur met BRL200 certificaat te laten verrichten, daarnaast moet het bedrijf dat de koeltechnische handelingen verricht ook een BRL100 certificering hebben. We zijn gecertificeerd voor F-gassen 2 en zijn BRL100 gecertificeerd.

Alleen een gecertificeerd monteur met BRL200 certificering mag de aansluitingen van de leiding van het koelmiddel  controleren en aansluiten. Aangezien de druk in deze leidingen kan oplopen tot meer dan 40 bar is het zeer belangrijk dat deze verbindingen 100% in orde zijn.

Als de leidingen van het koelmiddel zijn aangesloten vullen we dit eerst met stikstof met een druk die 10 procent hoger is dan de voorgeschreven maximale werkdruk, hiermee testen we of het systeem 100% dicht is. Na deze controle wordt het systeem gevacumeerd, met onze meetapparatuur meten we het vacuum, hoe dieper het vacuum , hoe eerder water kookt. We kunnen het zo diep vacumeren dat water al kookt bij min 30 graden. Pas als alle stoffen uit de leidingen zijn gevacumeerd die er niet in thuis horen is het systeem klaar om de koudemiddelkranen open te zetten. Voordat we de koelmiddelkranen opzetten laten wachten we eerst een half uur en kijken we of het vacuum stand houdt, dit is een extra controle of alle onconderseerbare stoffen ook echt weg zijn en of het systeem ook echt dicht is.

Het systeem testen we op de werking. Alle mogelijke bemetingen worden uitgevoerd, druk/temperatuur/koelen/verwarmen/in/uitgaande lucht temperaturen van binnen en buiten unit, hierna wordt meetapparatuur afgekoppeld en kan de werkbon opgesteld worden die u nodig heeft voor garantie.

Bij veel bedrijven kunt u de split unit airco in bedrijf laten stellen, vaak willen deze dan wel hebben dat u de airco daar ook koopt. Bij Koelewijn Koeltechniek doen we daar niet moeilijk over, U koopt de airco die u wilt, wij stellen deze meestal in bedrijf, zolang deze unit maar voldoet aan de Nederlandse regel en wetgeving. Bij twijfel neem eerst contact met ons op.

Op het gebied van veiligheid doen wij geen concessies, de installatie moet goed en veilig toegankelijk zijn. Installaties die op of naast dakkapellen staan, om maar een voorbeeld te noemen, vallen daar niet onder.

Onze standaard uitrusting is geschikt tot een werkhoogte van 3 meter, hangen uw binnen en buitendelen hoger dan dient u zelf te zorgen dat de delen goed en veilig toegankelijk zijn. Gebruik van (rol)steigers, hoogwerkers en dergelijke zijn niet bij de prijs inbegrepen.

aircos
manometer
vacuum
stikstof